Tanfolyam / felnőttképzés

Szakács E-000768/2014/A029

Indul: 2017. szeptember 4.

OKJ 34 811 04

Képzés hossza: 9 hónap
Időbeosztás: hétköznap 16:30 órától (heti 1 alkalom)
Helyszín: Budapest Taverna Tagintézmény(Budapest, Dráva u. 18-22.)
Ár: 220.000 Ft + vizsgadíj (48.0000 Ft)

Kedvezmények:
- részletfizetési lehetőség (3 x 75.000 Ft);
- visszatérő hallgatóknak 10 % kedvezmény a tanfolyam árából;
- egyösszegű befizetés esetén 15 % kedvezmény a tanfolyam árából.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)

A képzés tananyaga a következő tárgyakból tevődik össze:
- Élelmiszerismeret
- Gazdálkodási ismeretek
- Szakács szakmai idegen nyelv
- Ételkészítési ismeretek alapjai
- Ételkészítési ismeretek
- Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
- Foglalkoztatás I.
- Foglalkoztatás II.

Szakmai komplex vizsgák:
Gyakorlati vizsgatevékenység
A.)Feladat megnevezése: Ételkészítés alapja
A vizsgafeladat ismertetése: A kihúzott tétel alapján munkatervet állít össze (időtartam 20 perc, súlyarány 10%) A vételezési jegy alapján leves betéttel, köret, főzelék feltéttel, étel kiegészítő saláta, egyszerű tésztaétel ételcsoportokból kétféle étel elkészítése és tálalása minimum három adagban. (időtartam 120 perc, súlyarány 90%)
B) A vizsgafeladat megnevezése: Ételkészítési ismeretek
A vizsgafeladat ismertetése: A kihúzott tétele alapján munkatervet állít össze (időtartam 20 perc, súlyarány 10%) A vételezési jegy alapján két étel elkészítése (meleg előétel, hideg előétel vagy főétel és befejező fogás, lehetőség szerint korszerű konyhatechnológia alkalmazásával), és tálalása minimum három adagban. (időtartam 120 perc, súlyarány 90%)

Központi írásbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: A szakács szakma ismeretei
A vizsgafeladat ismertetése: A központi írásbeli vizsgatevékenység magába foglalja az ételkészítés alapjai és ételkészítési ismeretek, a gazdálkodási ismeretek (ennek részeként a szakmai számításokat) az élelmiszer ismeret és az élelmiszerbiztonsági alapismeretek keretében tanultakat az alábbi arányok szerint:
ételkészítés alapjai 20 %, ételkészítési ismeretek 15 %, gazdálkodási ismeretek 35 %, élelmiszerismeret 20 %, élelmiszerbiztonsági alapismeretek 10 %

Szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Konyhai ismeretek
A vizsgafeladat ismertetése: Központi tételsor alapján a technológiai ismeretekből és egy-egy konkrét ételcsoporthoz tartozó ételek készítésének ismertetéséből számol be, valamint szakmai szöveget fordít idegen nyelvből és idegen nyelven kommunikál a vizsgabizottsággal.

További információ: 06 70 932 0901, szinergia.taverna@szinergiaiskola.hu

Jelentkezni lehet ITT

Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000768/2014.
Nyilvántartási szám: E-000768/2014/A029.


Szakács E-000768/2014/A029