Tanfolyam / felnőttképzés

Cukrász E-000768/2014/A001

Indul: 2017. szeptember 4.

OKJ 34 811 01

Képzés hossza: 9 hónap
Időbeosztás: hétköznap 16:30 órától (heti 1 alkalom)
Helyszín: Budapest Taverna Tagintézmény(Budapest, Dráva u. 18-22.)
Ár: 200.000 Ft + vizsgadíj (48.0000 Ft)

Kedvezmények:
- részletfizetési lehetőség (3 x 70.000 Ft);
- visszatérő hallgatóknak 10 % kedvezmény a tanfolyam árából;
- egyösszegű befizetés esetén 15 % kedvezmény a tanfolyam árából.
(A kedvezmények nem összevonhatóak!)

A képzés tananyaga a következő tárgyakból tevődik össze:
- Gazdálkodási ismeretek
- Élelmiszerismeret
- Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
- Cukrász szakmai idegen nyelv
- Cukrász szakmai feladatok
- Foglalkoztatás I.
- Foglalkoztatás II.

Szakmai komplex vizsgák:
Központi gyakorlati vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Cukrászati termékkészítés
A vizsgafeladat ismertetése: Meghatározott darabszámban, három féle cukrászati késztermék és egy díszmunka készítése. A vizsgázónk, cukrászati késztermékekhez a félkész termékeket is el kell készítenie.
- uzsonnasütemény vagy teasütemény készítése
- kikészített sütemény készítése
- fagylalt, vagy pohárkrém, vagy bonbon, vagy tányérdesszert készítése
- díszmunka készítése 16 szeletes előzetesen betöltött tortára
Központi írásbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Cukrászati termékek technológiája, termeléshez kapcsolódó gazdasági számítások
A vizsgafeladat ismertetése: Cukrászati félkész és késztermékek készítésének technológiája, a termékek előállításához alkalmazott gépek, berendezések munkavédelmi előírása.
A cukrászati termeléshez kapcsolódó gazdasági és cukrász üzemi árugazdálkodással kapcsolatos számítások (anyaghányad, veszteségszámítás, kalkuláció, leltározási feladatok)
Központi szóbeli vizsgatevékenység
A vizsgafeladat megnevezése: Cukrász szakmai idegen nyelv, élelmiszerismeret, élelmiszerbiztonság
A vizsgafeladat ismertetése: Központi tételsor alapján, mely az alábbi témaköröket tartalmazza
- egy cukrászati termék anyaghányadának, a műveletekhez szükséges eszközeinek és készítésének, idegen nyelvű, ismertetése
- a cukrászati termékkészítéshez alkalmazott nyersanyagok jellemzőinek, a nyersanyagok technológiai szerepének és, felhasználási lehetőségeinek magyar nyelvű ismertetése
- a cukrászati termék előállítás élelmiszerbiztonsági követelményeinek magyar nyelvű ismertetése

További információ: 06 70 932 0901, szinergia.taverna@szinergiaiskola.hu

Jelentkezni lehet ITT

Felnőttképzési engedélyezési szám: E-000768/2014.
Nyilvántartási szám: E-000768/2014/A002.


Cukrász E-000768/2014/A001