Kereskedelem, pénzügy, logisztika szakirány

Bérügyintéző

Szeretnél stabil megélhetést és biztos jövőképet? Szívesen dolgoznál egy jól menő vállalatnál, ahol a tudásod továbbfejlesztheted, és szakmailag megalapozhatod a karriered? Ebben segítünk! Tanulj bérügyintézőnek a Szinergiánál! A nagy cégek emberi erőforrás részlegei, és a közintézmények bérszámfejtéssel foglalkozó osztályai a jelenlegi gazdasági helyzetben is képesek terjeszkedni, és változó jogszabályok miatt szükség van képzett bérügyintéző szakemberekre. bővebben... A képzés célja a bérügyintéző munkakör betöltéséhez szükséges kompetenciák elsajátítása. A képzés során gazdasági és jogi alapismereteket, statisztikai, pénzügyi, adózási, vállalkozásfinanszírozási, számviteli, munkaerő-és bérgazdálkodási, társadalombiztosítási ismereteket szerezhetnek a képzésben részt vevők.

Gyakorlat bemutatása

Nálunk bepillanthatsz a tanulmányi idő alatt a bérügyintézői szakma mindennapjaiba. A szakmai gyakorlatod alatt megismerheted a választott szakmád területeit. Lehetőséged van kiválasztani, szakmád mely részterülete áll legközelebb hozzád. Iskolánknak évek óta aktív kapcsolata van a vállalkozói szféra szereplőivel. A bérügyintéző szakma iránt érdeklődő tanulóinkat szeretettel fogadják évközi és nyári gyakorlatra az ország jelentős multinacionális és hazai bővebben... nagyvállalatai, áruházláncai, termelőcégei, vállalatai. Partnereink pénzügyi osztályain sajátíthatod el igazán a szakmához elengedhetetlen ismereteket, hogy később kamatoztathasd a munkaerőpiacon. Ha jól teljesítesz akár már a gyakorlóhelyeden is alkalmazhatnak a képzés végeztével! Ha mégis máshol folytatnád szívesen, mennyivel egyszerűbb úgy elkezdeni munkahelyet keresni, hogy egy neves cégtől már van ajánlóleveled! Az ajtók önmaguktól kinyílhatnak. Külföldön is szívesen töltenél gyakorlatot? Erasmus+ programunk keretében tanulóink Nagy-Britanniában, Hollandiában, Németországban, Portugáliában és Svédországban ismerkedhetnek meg az Európai Uniós országokban működő gazdálkodókkal, ahol így nemzetközi tapasztalatot is szerezhetnek szakterületükön! További információkat találsz itt!

A szakma moduljai

10154-12 Munkaerő-gazdálkodás
10151-12 Bérügyi szakfeladatok ellátása

Betölthető munkakörök

Bérelőkészítő, bérszámfejtő és kalkulátor, bérügyi adminisztrátor, bérügyi asszisztens, bérügyi előadó, bérügyintéző.

A képzéssel rendelkező képes...

A rész-szakképesítéssel rendelkező bérügyintéző képes:
- a munkáltató, és a munkáltatónál foglalkozottak társadalombiztosítási jogaival/kötelezettségeivel kapcsolatos feladatok ellátására
- alkalmazni tudja a jogszabályi előírásokat (járulékok, egészségbiztosítás, nyugdíjellátás, családtámogatási ellátás esetén)
- fontos szerepe van a bérrendszer, és a béren kívüli juttatások kialakításában
- közreműködik az egyes pénzügyi műveletek előkészítésében, bővebben... lebonyolításában, elszámolásában,
- ellátja a munkaügyi nyilvántartások alapján a bérekkel kapcsolatos adminisztrációs (bérszámfejtés, adó- és járulék-nyilvántartás, stb.) feladatokat

Továbbtanulási lehetőség

Vállalkozási és bérügyintéző

OKJ: 51 344 01

Bemeneti követelmények: Pályaalkalmasság; Érettségi bizonyítvány

A képzésről

  • Képzési idő: 2 tanév
    kombinációban
  • Képzési szint: Felső középfokú rész-szakképesítés
  • A képzés zárása: komplex OKJ-s vizsga

A képzés helyszíne

  • Szinergia Budapest (Körúti Tagintézmény)