Nappali képzések

Gyógymasszőr

"Ó azok az áldott aranyat érő kezek!!!!!" Ki ne kiáltott volna fel ezekkel a szavakkal egy masszázskezelés után, amikor felfrissülve, ellazulva, stressz mentesen, izomgörcsök nélkül felállt a masszázságyról, vagy kiszállt a masszázs székből! Igen, a gyógy és sportmasszőr hivatása, hogy szakmai tudása legjavát adva kényeztesse a klienseit, segítsen az idegrendszeri és mozgásszervi betegségek megelőzésében, az egészség megőrzésében, a sérülések utáni bővebben... rehabilitációban. Minderre csak akkor képes, ha elsajátítja mindazt a tudást, melyet az OKJ-s Gyógy és sportmasszőri képzés kínál. Munkája során nem csak erkölcsi, hanem anyagi elismerésben is részesül, mivel az egészség minden embernek a legnagyobb kincse. A hosszú minőségi élet ma már nem elérhetetlen álom, csak tenni kell érte. A gyógy és sportmasszőr egészségügyi intézményekben szakorvos és gyógytornász irányítása mellet teamben dolgozva gyógymasszázst, hidro és balneoterápiás kezeléseket végez, fürdőkben, gyógyfürdőkben, wellness részlegekben fizikai közérzetjavító szolgáltatást nyújt. Sportmasszőri feladatait a sportolók teljesítményének megőrzésében, fokozásában és a sportsérülések utáni rehabilitációban látja el. A különböző masszázstechnikák alkalmazásával, anatómiai, korélettani, klinikai ismereteinek felhasználásával hatékonyan vesz rész az egészségügyi ellátásban, miközben egészségnevelési feladatokat is ellát. Iskolánk több éves tapasztalattal rendelkezik a gyógymasszőr és sportmasszőr képzés területén, kiváló szakemberek adják át elméleti és gyakorlati tudásukat. Szakmai gyakorlati helyszínünk az ORFI. Egy-két éven belül az egészség szolgálatában álló szakmák lesznek a legpiacképesebbek és a magas szakmai tudással, végzettséggel rendelkező szakemberek lesznek a legmegbecsültebb munkaerők.

Gyakorlat bemutatása

A képzés során tanulóink olyan egészségügyi, szociális és gyermekintézményekben tölthetik a gyakorlatot, ahol több év tapasztalata alapján örömmel várják tanulóinkat. A képzés keretében tanulóinknak lehetőségük van a komoly tradícióval és kiemelkedő szakmai presztízzsel rendelkező intézményben, az Országos Reumatológiai és Fizioterápiás Intézetben (ORFI) gyógymasszőri gyakorlatot tölteni. Itt kiváló szakemberektől sajátíthatják el a szakmához szükséges bővebben... tudást, gyakorlatot. Lehetőséget biztosítunk más intézmények ( pl. fürdő, gyógyszálló) munkájába történő betekintésre is. Sportmasszőri területen a gyakorlatot, elsősorban az iskola partner egyesületeinél, sportklubjainál töltik a tanulóink.

A szakma moduljai

11110-12 Egészségügyi alapismeretek
11221-12 Alapápolás
11222-12 Klinikumi ismeretek
11172-12 Masszázs elméleti alapjai
11173-12 Masszázstechnikák és kiegészítő terápiák
11174-12 Gyógy- és sportmasszázs
11498-12 Foglalkoztatás I. (érettségire épülő képzések esetén) 11499-12 Foglalkoztatás II.
11500-12 Munkahelyi egészség és biztonság

Betölthető munkakörök

Gyógymasszőr, sportmasszőr, gyúró, hidromasszőr, masszőr (fürdősmasszőr).

A képzéssel rendelkező képes...

A szakképesítéssel rendelkező gyógy-, és sportmasszőr képes:
- betegmegfigyelést végezni
- állapotfelmérést végezni
- a team tagjaival szaknyelven kommunikálni
- svédmasszázst, szegmentmasszázst, kötőszöveti masszázst, perioszteális masszázst végezni
- passzív kimozgatást végezni
- hidro- és balneoterápiás kezeléseket végezni
- sport- és gyógymasszázst végezni
- munkájához kapcsolódó dokumentációkat vezetni
- betartani a higiénés, valamint környezetvédelmi bővebben... és tűzvédelmi szabályokat, előírásokat
- egészségnevelési feladatokat ellátni
- részt venni a rehabilitációban
- elsősegélyt nyújtani
- anatómiai, élettani, kórélettani, valamint klinikai ismereteket a munkája során alkalmazni
- sportsérüléseket felismerni, orvos utasítására és vele együttműködve ellátni
- edzésciklusnak megfelelő hagyományos és kiegészítő masszázsfogásokat alkalmazni
- sportsérülések megelőzésében közreműködni
- részt venni az edzésprogram kialakításában

Továbbtanulási lehetőség

Az érettségi utáni szakképzéssel jelentős előnyökre lehet szert tenni későbbi, felsőoktatásba történő továbbtanulás esetén. Emelt szintű OKJ-s bizonyítványod a felsőoktatási felvételi eljárás során 24 többletpontot ér, illetve szakirányú továbbtanulás esetén beszámítható kreditpontokkal gazdagíthat.

OKJ: 54 726 04

Bemeneti követelmények: Pálya-, egészségügyi alkalmasság; Érettségi bizonyítvány

A képzésről

  • Képzési idő: 2 tanév
  • Képzési szint: Emelt szintű szakképesítés
  • A képzés zárása: komplex szakmai OKJ-s vizsga

A képzés helyszíne

  • Szinergia Budapest (Óbudai Tagintézmény)