LCCI

LCCI

Nyelvoktatás, vizsgáztatás = LCCI – HOGY SZÓT ÉRTS a világgal!

A nyelvvizsgához nem lesz szükséged különórákra. A felkészítő tanárt, a szakmai szókincset és a vizsgahelyet is biztosítjuk neked.

A bizonyítványt pedig egyenesen a Londoni Kereskedelmi és Iparkamara (LCCI) szállítja. A Te dolgod mindössze annyi, hogy tanulj!

LCCI
LCCI English for Business
Az LCCI egy olyan nemzetközi üzleti angol nyelvvizsga típus, amely a világ 125 országában működik és ezzel egyidőben magyar állami akkreditációt is élvez. Vagyis nemcsak Magyarországon fogadják el, akár az egyetemeken is, hanem külföldi tanulmányok vagy épp munkavállalás estén is előnyt jelenthet.

Milyen a vizsga?
A vizsgák gyakorlat-orientáltak, és a feladatok alapjául a valós üzleti életben is előforduló szituációkat veszik és a vizsgán valóban használható tudást mérnek. Itt nincsenek nyelvtani tesztek, vagy nyelvhasználatot mérő szövegkitöltések és fordítás sem, mivel ez a nyelvvizsga egynyelvű.
Miért ezt a nyelvvizsgát válasszam, miért nem egy általános nyelvvizsgát, ami talán könnyebb?
A tapasztalatok azt mutatják, hogy az általános nyelvvizsgát nem feltétlenül könnyebb megszerezni. Ott minimum 20 szóbeli témakör van, ha nem több.
Az LCCI nyelvvizsga esetén a szóbelin 8 témakörről beszélhetünk, minden szinten. Igaz ezekhez szükséges az üzleti szókincs, de ha belegondolunk, egy nemzetközi munkakörnyezetben is elvárják már tőlünk ezt a tudást.
Az írásbelin alapfokon a szövegértés kap nagy hangsúlyt, középfokon inkább az írás (memo, jelentés, levél és lista stb.), felsőfokon pedig ezeknek a kombinációja. Tehát itt sincs teszt, amiben azt mérik, hogy mennyire nem ismerjük fel a kivételeket, a kifejezéseket. Ráadásul írott szótár használható!
A magnó minden esetben egy 30 kérdésből álló teszt, ahol a hallott rövid szövegrésze alapján kell eldönteni, hogy melyik a helyes válasz. Itt sem kell neveket, számokat gyorsan leírni, visszaemlékezni, hogy a szöveg elején ki mit mondott stb.

Mi jár a sikeres vizsgáért?
Mint tudjuk Magyarországon 60% kell elérni az államilag elismert nyelvvizsgához. Ez az LCCI-nál is így van, azzal a kis extrával, hogyha valaki eléri az 50%-t, akkor kap egy nemzetközi oklevelet arról, hogy elérte a nemzetközi küszöböt. Vagyis, ha valaki eredménye 56%, akkor nem marad nyelvvizsga nélkül, hanem kap egy külföldön elfogadott oklevelet, nyelvvizsgát. Ha valaki 62%-t ért el, akkor ezen felül megkapja még a Magyarországon elfogadott (hagyományos) nyelvvizsga bizonyítványt is.

Miben segít a Szinergia?
• A Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola LCCI vizsgahely is, így az iskolában, helyben lehet jelentkezni és vizsgázni.
• A tanév folyamán, akár heti 6 órában, erre a nyelvvizsgára készítenek fel a nyelvtanárok.
• Év közben a trimeszteri vizsgák (házi vizsgák) alkalmával, ahol lényegében imitáljuk a valós nyelvvizsgát, - írásbeli, magnó illetve szóbeli – az ott használt pontozási rendszert követve adunk visszajelzést arról, hogy hol tart a felkészülés. Aki izgulós, vagy az „én nem vagyok hajlandó megszólalni angolul” típusba tartozik, annak ez külön előny, hiszen az éles vizsgára már megszokja a vizsga menetét és ez akár 10%-20% plusz teljesítményt is jelenthet.

Vannak-e mintafeladatok, hogy néz ki a szóbeli?
A www.lcci.hu oldalon megtalálhatóak mintafeladatok és rövid videó is egy átlagos vizsgáról.

Internationally recognised English language qualifications

Kapcsolódó fájlok