Esti képzések

Szakács (tanfolyam)

Több mint 25 éve lefőzhetetlenek vagyunk a vendéglátó szakképzésben! Taverna tagintézményünket 1988-ban alapították, az első magániskola volt Magyarországon a vendéglátás területén. Gondolkozott már azon egy étteremben az Ön által megrendelt ételre várva, hogy hogyan készül pontosan? Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen ételkészítési technikák segítségével ölt formát az étel? Hogyan mérték fel a fogyasztók igényét? bővebben... Hogyan tervezték meg az étlapot? Hogyan számolták ki, hogy egy-egy fogás a vendég számára is megérje, de az étterem is jól járjon?
Tudja-e mit jelent a blansírozás, gőzölés, habarás? Mit értünk hazai gasztronómiai hagyományok alatt és mit kínálnak más nemzetek konyhái? Hogyan működik egy kis családi vállalkozás által megálmodott étterem és mi zajlik egy nagy szállodalánc konyhájában? Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy konyhát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel?

A szakma moduljai

11518-16 Élelmiszerismeret
11561-16 Gazdálkodási ismeretek
12096-16 Szakács szakmai idegen nyelv
12094-16 Ételkészítési ismeretek alapjai
12095-16 Ételkészítési ismeretek
11519-16 Élelmiszerbiztonsági alapismeretek
11497-12 Foglalkoztatás I.
11499-12 Foglalkoztatás II.

Betölthető munkakörök

Diétás szakács, étkezdei szakács, grill szakács, gyermekélelmezési szakács, hajószakács, hidegkonyhai szakács, közétkeztetési szakács, melegkonyhai szakács, pizzakészítő szakács, segédszakács

A képzéssel rendelkező képes...

A szakképesítéssel rendelkező szakács képes:
- étlapot, menüt, napi ajánlatot, étrendet összeállítani,
- az ételekhez a nyersanyagok fajtáját, mennyiségét meghatározni,
- felmérni a meglévő készletek mennyiségét,
- rendelést összeállítani, árut rendelni, átvenni,
- előkészíteni a munkaterületet, gépeket, berendezéseket, eszközöket,
- nyersanyagokat előkészíteni és különféle ételeket készíteni,
- az elkészített ételeket melegen tartani, bővebben... tálalni, díszíteni,
- különleges ételkészítési technikákat alkalmazni,
- a segédszemélyzet munkáját összehangolni, irányítani,
- nagykonyhai berendezéseket üzemeltetni,
- technológiai műveletek idegen nyelvű leírását megérteni és alkalmazni

Továbbtanulási lehetőség

Vendéglátó üzletvezető, vendéglátásszervező-vendéglős

OKJ: 34 811 04

Bemeneti követelmények: Pálya-, és egészségügyi alkalmasság; Érettségi bizonyítvány vagy 10. osztály elvégzését igazoló bizonyítvány

A képzésről

  • Képzési idő: 1 tanév
  • Képzési szint: Középfokú szakképesítés
  • A képzés zárása: szakmai komplex vizsga

A képzés helyszíne

  • Szinergia Budapest Taverna Tagintézmény