Esti képzések

Cukrász (tanfolyam)

Több mint 25 éve lefőzhetetlenek vagyunk a vendéglátó szakképzésben! Taverna tagintézményünket 1988-ban alapították, az első magániskola volt Magyarországon a vendéglátás területén. Kreativitás és fantázia, ilyen egy igazi cukrász!
Mi segítünk ilyenné válni. Gondolkodott-e már azon miközben egy születésnapi tortát vágott fel, hogy hogyan készül pontosan? Milyen alapanyagokból, milyen előkészítés után, milyen cukrásztechnológiai eljárások segítségével ölt formát egy édesség? Hogyan lesz a cukorból marcipánbevonat egy tortán, vagy miként válik karamell virággá? Hogyan kell megálmodni és kivitelezni egy lenyűgöző tányérdesszertet? Tudja-e mit jelent a táblázás, temperálás? Mit értünk invertálás alatt? Hogyan készülnek a bonbonok, a tökéletes macaron vagy akár a lenyűgöző esküvői torták? Hányan és milyen munkafolyamatok segítségével működtetnek egy cukrászdát ahhoz, hogy a vendégek maximálisan elégedettek legyenek az eredménnyel?

A cukrászat művészet, melyben a kreativitás és a fantázia végtelen számú lehetőséget tartogat. Egy cukrász nem csupán süteményeket, fagylaltokat, bonbonokat készít, hanem örömöt ad, hiszen ki ne szeretné az édességet? A cukrász legfontosabb feladata a termelés tevékenység elvégzése a cukrászatban, cukrászüzemben, fagylaltozóban. Egyben felelős a technológiai, higiéniai és munkavédelmi szabályok betartásáért. Kisipari módszerekkel állít elő cukrászsüteményeket, fagylaltokat, fagylaltszerű készítményeket, figyelembe véve azok ízbeli változatosságát, esztétikai megjelenését a vásárló, megrendelő igényeire szabva.