Szakmai gyakorlat (belföld/külföld)

Vendéglátó és idegenforgalmi szakirány

BUDAPEST
TAVERNA tagintézményünk már több mint 25 éve jó csengő, szakmailag kiváló jelzővel rendelkező név a vendéglátó és idegenforgalmi szakképzésben! Tagintézményünket 1988-ban alapították - az első magániskola volt Magyarországon a vendéglátás területén. Aki hozzánk jelentkezik – Budapest jó tömegközlekedésű helyszínén, saját tulajdonú ingatlanunkban, professzionálisan felszerelt gyakorlati tanműhelyeinkben tanulhat – biztos háttér mellett.
Nálunk bepillanthatsz a tanulmányi idő alatt a vendéglátós és turisztikai szakma mindennapjaiba. A szakmai gyakorlatod alatt megismerheted a választott szakmád területeit.
Vendéglátó és idegenforgalmi szakiránySzakoktatóinkat a szakma legkiválóbb szakemberei közül kértük fel. Jól felszerelt modern tanműhelyekben folyik az iskolán belüli vendéglátós gyakorlati képzés. Két tankonyha, két cukrász tanműhely, egy látványkonyhai műhely, és két pincér tanétterem áll rendelkezésre házon belül.
Tehetséges diákjaink országosan, valamint nemzetközileg elismert szakmai versenyeken vehetnek részt – itthon és külföldön is.
Az iskolai gyakorlaton túl, tanulóinknak lehetősége van saját szakmájukban professzionális szakmai ismeretekre szert tenni a partner gazdálkodók, intézmények segítségével.
A vendéglátás szakmacsoportban a külső gyakorlat a főváros nívós szállodáiban és éttermeiben végezhető: Hotel Intercontinental, Hotel Gellért, Boscolo, Gundel Étterem, Kempinski Hotel Corvinus, Four Seasons Hotel, Le Meridien, Bock Bistro, Alabárdos, Arany Kaviár Étterem…
Az idegenforgalmi szakmacsoportban az iskolai gyakorlat főként az órarend keretén belül valósul meg, mely sok esetben külső helyszínen történik (szálloda, múzeum, fürdő és különböző turisztikai látványosságok megismerése). A külső gyakorlat ismert utazási irodákban, színvonalas szállodákban, tourinform irodákban, valamint külképviseleteken tölthető.

Diákjaink az Erasmus+ program keretében Nagy-Britanniában, Hollandiában, Németországban, Portugáliában vagy Svédországban bővíthetik nyelvtudásukat és ismerkedhetnek meg az Európai Uniós országok vendéglátó és idegenforgalmi kultúrájával.
Legyél főszakács, főpincér vagy fogadd a vendégeket itthon és a nagyvilág leghíresebb éttermeiben, szállodáiban. TAVERNA Vendéglátó és Idegenforgalmi Tagintézményünkben felkészítünk rá, hogy bárhol megálld a helyed.

EGER
A Szinergia Üzleti Szakképző Iskola Egri Tagintézménye, évek óta kínál színvonalas érettségi utáni szakképzést a vendéglátás, idegenforgalom területén.
A térség turisztikai adottságokhoz igazodva fogalmaztuk meg tagintézményünk célját: általánosan művelt, komplex szakismerettel bíró vendéglátó, idegenforgalmi alapszakmát végzett, érettségizett fiatal szakembereket kívánunk képezni az Észak-Magyarországi Régió számára. Az elméleti oktatás - a belváros szívében, a Minaret tőszomszédságában - a Hotel Minaret épületében található iskola termeiben folyik. A gyakorlati képzést tanulóink elsősorban a Hotel Eger, Park Hotel, Hotel Narád & Park 4 csillagos szálloda-együttesében kapják. A Hotel Eger Észak- Magyarország legnagyobb konferencia központját magában foglaló wellness szálloda. A nagy vendégforgalom és az igényes rendezvények - kiemelkedően jó gyakorlati felkészültség megszerzésére nyújt lehetőséget tanulóinknak.