Szakmai gyakorlat (belföld/külföld)

Kereskedelem, pénzügy, logisztika szakirány

Vendéglátó és idegenforgalmi szakirány

Sport, fitness-wellness szakirány

Egészségügy

A Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola által kínált szakmakombinációk gyakorlatorientáltak, az adott szakterületen mélyebb szakmai tudást adnak, s a képzés jobban fejleszti a tanulók munkaerő-piaci kompetenciáit is, ami a végzés utáni munkába állást is sikeresebbé teheti.
Tanulóink az iskolai tanulmányaikhoz kapcsolódó szakmai gyakorlatukat az intézmény által szervezett módon, gazdálkodóknál töltik, mely során olyan munka- és szakmai tapasztalatot szerezhetnek, amelyek jelentősen könnyebbé teszik a végzés utáni munkakeresést.
A szakmai gyakorlati hely választása során az iskolában egy valódi álláskeresési folyamatot szimulálunk, a megszerzett tapasztalatokat, tanulságokat együtt dolgozzuk fel, melyet aztán tanulóink a későbbiek során be tudnak építeni a valódi, „éles” munkahelykeresésükbe.
A külső szakmai gyakorlatok szervezésére komoly figyelmet fordít az iskola. Neves, elismert gazdálkodókkal állunk kapcsolatban.
Iskolánk széleskörű nemzetközi kapcsolatrendszert is ápol. Ennek keretében minden évben növekvő létszámban vehetnek részt tanulóink nemzetközi szakmai gyakorlatokon Európa több országában.