Oktatóink

Ziegenhain Ferenc

Azon szerencsések közé tartozom, akik pályakezdő cukrászként egy nagy szálloda életén keresztül tapasztalhatták meg a szakma fortélyait, hiszen innen egyenes út vezetett számtalan külföldi bemutatóig, gasztronómiai hétig, továbbképzésig az Észak Sarkkörtől a Genfi tóig, a rotterdami kikötőtől a frankfurti repülőtérig, éttermek és szállodák hosszú során át 26 éven keresztül.

1990-ben szereztem meg Mester Cukrász diplomámat. Ezt követő évben pedig Frankfurt am Main egyik szállodájában készítettem el elsőként a világ legnagyobb mézeskalács házát, mely Guinness Rekorder lett. 1993-ban a nyitó Grand Hotel Corvinus Kempinski szállodában az első Executive Chef Pastry pozíciót tölthettem be. Majd 14 éven át - mint technológus, termékszakértő, bemutatócukrász - tanácsadóként dolgoztam egy édesipari- és sütőipari termékeket forgalmazó multinacionális cégnél.

2011-től tanítok cukrász szakmai gyakorlatot a Szinergia budapesti iskolájában. Missziómnak tekintem, hogy a fiatal nemzedéknek átadhassam azt a gazdag tapasztalati tőkét, hivatástudatot és szakmai ambíciót, amely pályafutásomat végigkísérte.

"Azzá válunk, amit tanítunk. Azt tanítjuk, akik vagyunk." (Brian Tracy)