Oktatóink

Nagy Ervin

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar (ELTE-BTK) filozófia szakán diplomázik 2003-ban (MA).

2001-től junior, majd 2003 után egészen 2005-ig kutatói ösztöndíjas a XXI. Század Politikai Intézetben. Kutatási területei a modern politikafilozófia, az alkalmazott etika és a kommunikációelmélet. Az ösztöndíjas munkája során 2004-ben tanulmányokat ír a Terror Háza Múzeumnak. Eközben 2003-2005 között megbízott előadó a Károli Gáspár Református Egyetem Filozófia Tanszékén. 2000 és 2003 között „B” szakon (mai nevén: minor szakon) kommunikációelméletét és politológiát hallgat. 2007-ban akkreditált, felsőfokú üzleti képzésen vesz részt, ahol Európai Uniós Pályázatíró végzettséget szerez. Közben félállásban oktatási-módszertani szakértőként a Magyar Parlament szakbizottságának és Eger Megyei Jogú Város Önkormányzatának is dolgozik 2005 és 2006 között. 2011-ben akkreditált transzperszonális pszichológiai terapeuta végzettséget szerez a Mandala Oktatási Intézetben.

A Szinergia Üzleti Szakképző Iskolában 2007 óta dolgozik, mint óraadó tanár. Tantárgyai: Viselkedéskultúra (amely az üzleti kommunikációt és a tárgyalás technikát tartalmazza), Foglalkoztatás I-II. (amely leginkább a munkaerő-piaci ismereteket, az önéletrajzírással kapcsolatos elvárásokat és a munkajogot takarja). Emellett üzleti adminisztrációt és minden más humánjellegű, az üzleti életben és kapcsolatokban lényeges területeket átfogó tantárgyakat oktatja. Felkészítő tanárként részt vesz az iskola sajátos programjain, a Diákvállalkozások Versenyén, illetve osztályfőnöki (mentori) feladatokat is ellát. A felnőttoktatásban eltöltött évek során dolgozott lektorként a vizsgaközpontnak, részt vett az általa tanított tantárgyak tananyagfejlesztésében, illetve az egyik kidolgozója volt az iskolai kommunikációs tréning szakmai anyagának.

Az oktatás mellett folyamatosan ír, számos nyomtatott lapban, többek között az Aracs Délvidéki Közéleti Folyóiratban és a Magyar Hírlapban, ahol 2010 óta szerződéses publicista, jelennek meg az írásai. 2011 óta állandó vendége az Echo TV különböző közéleti műsorainak. (pl.: Hangos többség, Szópárbaj, Korrektúra)

2013-ban az Oikosz Alapítvány elnöke, illetve ezen keresztül kiadója és szerkesztője a civil-közéleti témákat feldolgozó Polgár Portál internetes hírportálnak. Első önálló kötete, az egyetemeken is tankönyvként használt könyve, A liberalizmus illúziói címmel az Attraktor Kiadó gondozásában jelent meg 2014-ben.

Angol nyelvből középfokú, németből alapfokú nyelvvizsgája van. Tanítónő feleségével Dunakeszin él és neveli három gyermekét.