Köszöntő

Köszöntő

Örömmel köszöntöm a Szinergia Szakgimnázium és Szakközépiskola honlapján!

TUDÁS

Álláshirdetések böngészése során tapasztalhattuk: a munkáltatók döntően fiatal, szakmailag jól képzett, nyelvet beszélő ÉS gyakorlattal rendelkező munkatársakat keresnek. Szakmai programunk lehetővé teszi, hogy az iskolában végzettek friss bizonyítványukkal a kezükben megfeleljenek ezeknek a feltételeknek.

Iskolánk legfontosabb törekvése, hogy tanulóinkat átvezessük a munka világába. Ez a szemlélet munkálkodik az iskolában mindenütt: képzési tartalmainkban, módszereinkben, tanáraink, szakoktatóink szemléletében, tanulóink hozzáállásában.

Az érettségi utáni tanulási szakaszt már nem a közismeretei tartalmak további megismerése, hanem a választott szakma ismereteiben való elmélyedés jellemzi. Természetesen az alkalmazott matematikai tudásra némileg mindenkinek szüksége lesz, mert nem mindegy, hogy az Eszterházy tortához 20 g vagy 200 dkg darált mandulát használunk fel; aznapra 100 kg vagy 100 tonna árut vételeztetünk be a raktárba vagy netán 1 ezer vagy millió forint árbevételt számolunk el a könyvelésben. Jó hír: itt mindenkinek van esélye tiszta lappal indulni, s olyan ismereteket elsajátítani, amelyeket közvetlenül is kamatoztat, használ a pályája során.

Iskolánkban a legtöbb szakképesítés esetében duális képzést folytatunk: az elméleti képzés mellett tanulóink szakmára jellemző körülmények között tölthetik gyakorlatukat. Iskolánk kiterjedt kapcsolatrendszere lehetővé teszi, hogy a szakmákjukban elismert, neves vállalkozásoknál, intézményeknél gyarapítsák gyakorlati ismereteiket, s az eddig szerzett munkahelyi tapasztalataikat a szakmájukra jellemzőekkel bővítsék.

A fentieken túl képzésünk hangsúlyos elemének tekintjük a munkaerőpiacon fontos kompetenciákat fejlesztő önálló programjainkat: kommunikációs tréningek, diákvállalkozások versenye, szakmai gyakorlatok kiválasztása, megvalósítása és értékelése, az üzleti idegen nyelvi program és a külföldi szakmai gyakorlatok.

TŐLÜNK


Tanáraink, szakoktatóink a szakmájuk elismert, aktív képviselői. Hiteles gyakorlati és elméleti forrásokból biztosítják azt, hogy tanulóink felé naprakész szakmai tudást közvetítsenek. Gyakran azáltal is a munka világára készítenek fel benneteket, hogy a tanulókat már nem diáknak, hanem „kollégának” tekintik… sokszor az ehhez illő elvárásokkal és követelményekkel.

Teszik mindezt elkötelezetten, motiváltan, szakmai elhivatottsággal, kellő komolysággal, de alkalmanként lazán és humorral.

NEKED

Nálunk a tanuló van a középpontban. Minden és mindenki azon munkálkodik, hogy sikerrel vágjon neki élete meghatározó terepének, a munka világának. Azon is dolgozunk, hogy tanulóink szakma iránti kíváncsiságát és motivációját fenntartsuk, újabb-és újabb ismeretek megszerzésére sarkalljuk őket, felkeltsük bennük az igényt a folyamatos tanulni és fejlődni akarásra. Szeretnénk, hogy a tanulás pozitív élményként, egy kaland kezdeteként maradjon meg emlékezetükben.

SZÍVBŐL

A munka mellett nem feledkezünk el az élet napos oldaláról sem: iskolánkat a jó „munkahelyi” légkör, vidám hangulat jellemzi. Ezt erősítjük a közös rendezvényeinken is: gólyabál, sportnap, évzáró bulik, szakmai és „csak azért mert jó együtt” kirándulások. Sok felejthetetlen élménnyel lettünk már gazdagabbak. :)

Kollégáimmal együtt mélyen hiszünk abban, hogy tevékenységünkkel évről évre hozzásegítjük tanulóinkat ahhoz, hogy megtalálják saját céljaikat, és ha megtalálták, abban megerősítést kapjanak, s megalapozzák szakmai életpályájukat.

Sok sikert a kereséshez mindenkinek!

Naderi Zsuzsanna

A kuratórium elnöke